About Me

foto
Wie ben ik: Mijn naam is Barbara Gijtenbeek en ik ben in de zomer van 2017 gestart met Tekengij’T. Dit is een verwijzing naar tekenen en mijn naam, maar ook dat je zelf aan de slag gaat.

Mijn tekengeschiedenis:  Toen ik in groep 7 van de basisschool zat, kreeg ik van juf Marij spirituele lessen waaronder ook mandala tekenen. Ik vond het een hele prettige manier van tekenen door onder andere de vorm en symmetrie van een mandala. Dat jaar heb ik veel mandala’s getekend. Het ging over tot ongeveer  vijf jaar geleden. Naast mijn gezin en mijn werk wilde ik ook aandacht voor mijzelf en door een mandala-expositie  van Joke van Hees in de Wijchense bibliotheek kwam de mandala weer in mijn leven. Ik heb diverse cursussen bij haar gevolgd en mijzelf verder ontwikkeld. Ook heb ik mogen ervaren wat het allemaal in jezelf los kan maken, en dat het je er weer bovenop kan helpen. Het geeft mij en ook mijn kinderen een prettig moment van rust, even alleen met jezelf bezig zijn. Het is leuk om met de passer, liniaal en potlood verschillende mandala’s  te maken en deze dan in te kleuren.

Door omstandigheden en toekomstdromen ben ik niet meer werkzaam als milieuadviseur.
In 2016-2017 heb ik de opleiding creatieve therapie voor kinderen (bij Scheidegger) gevolgd en afgerond. Het volgen van deze cursus en mijn ervaringen tijdens het mandala tekenen, gaven mij het idee om workshops op maat te organiseren waarin ik met kinderen en/of volwassenen bezig ga met mandala tekenen. Je kunt hierin veel van jezelf kwijt en het geeft je een kijk op je eigen gevoel op dat moment.
Ter ontwikkeling van mijzelf ben ik in september 2017 begonnen aan de opleiding kunstzinnig dynamisch coachen bij De Kleine Tiki in Breda.